Sunday, 7 August 2011

BERMULANYA BLOG BARU!

Assalamualaikum semua!

Terima Kasih kerana sudi singgah di blog saya.
Sebenarnya ini bukanlah kali pertama saya memiliki blog, malah ini adalah blog ketiga saya.
Memandangkan blog terdahulu saya telah delete (kerana malas nak edit), jadi saya buka blog baru.

1 comments:

Naz said...

Assallamualaikum.. Tq sudi singgah blog akak yg tak pames mcm org lain nye blog tu hehehe..
Akak selalu bakar biskut di rak no 2 dari atas di dalam oven. Dlm setiap oven, selalunya ada "hot spot" mengikut oven tersebut. Jadi utk elakkan biskut hangus, akak selalu buat cam ni: lepas 1/2 waktu pertama pembakaran, akak akan pusingkan tray supaya yg bahagian dlm tukar dkt dgn pintu oven dah begitu juga sebaliknya. Kalau tak nak biskut hangus, boleh juga guna suhu yg rendah sikit dlm 160-170 C dan bakar lama sikit tapi kena tengok2 juga. Cuba bakar 20 minit dulu then tengok kalau biskut masih lom cukup perang, tambah 5 minit lagi dan begitulah seterusnya. Seeloknya bakar biskut satu tray jer pada satu masa supaya haba sekata dikeliling biskut. Harap jawapan ni membantu ye..

Post a Comment

 
;